PRVENSTVO MEDITERANA NA DIVČIBARAMA
June 26, 2016
LUKA VULIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
August 30, 2016

Posle duže pauze, Durmitor je ponovo otvorio svoja vrata za ljubitelje orijentiring sporta. Od 29 do 31 jula na Žabljaku i predivnim terenima Nacionalnog Parka Durmitor nastupilo je preko stotinu takmičara iz 16 zemalja i 45 klubova, počev od najmladjih kategorija uzrasta od 12 godina, pa sve do veterana i veteranki.

DSC_8424DSC_8750

Organizatori ove manifestacije bili su Orijentiring Savez Crne Gore, Zmaj Adventure i PK Durmitor, uz pomoć mnogobrojnih partnera, od kojih prije svega treba izdvojiti: Upravu za Mlade i sport Crne Gore, Opštinu Žabljak Nacionalni Park Durmitor, Turističku organizaciju Žabljak, Savez radio-amatera Crne Gore, koji su se potrudili da boravak na Durmitoru protekne upravo onako kako je i planirano.

Za potrebe ovog takmičenja izradjene su nove specijalne orijentiring karte Žabljaka i okoline, koje su pružile sve uslove za veoma kvalitetno takmičenje. U razgovoru sa učesnicima saznali smo da su oduševljeni terenima, kartama i stazama koje su postavljene ovdje na Durmitoru, te da će se sigurno ponovo vratiti već iduće godine, kada je krajem avgusta na Durmitoru Šampionat Jugoistočne Evrope u orijentiringu.

DSC_8680

 

 

 

 

 

Na svečanom zatvaranju uz pozdravne riječi predsjednika opštine Žabljak, gospodina Veselina Vukićevića, i predsjednika Orijentiring Saveza Crne Gore gospodina Uglješe Vulića, zvanično je zatvoreno takmičenje i dodijeljene su medalje najboljim takmičarima, kao i zahvalnice svim partnerima koji su pomogli organizaciju ove velike međunarodne sportske manifestacije.

DSC_8409

 

 

 

 

 

 

Nakon tri dana, prvo trke na srednjoj distanci, potom dugoj, i na kraju sprint distanci, dobili smo i pobjednike.

U elitnim kategorijama za seniore i seniorke, bila je veoma jaka konkurencija. Na kraju, podijum je pripao najboljima, koji su uspješno riješili sve zadatke tokom trodnevnih trka na Durmitoru. Kod žena, najbolja je bila Hana Hemminki iz Finske, drugo mjesto pripalo je Sladjani Jovanović, reprezentativki Srbije, dok je treće mjesto zauzela Antonija Orlić iz Hrvatske.

U kategoriji seniora, najbolji je bio Matjaž Štanfel iz Hrvatske, drugo mjesto pripalo je Nikoli Biliću iz Srbije, dok je treći bio Kuba Vesely iz Češke.

REZULTATI U OSTALIM KATEGORIJAMA:

Muškarci: M12: 1.Vuk Radunović (Crna Gora), M14: 1. Aleksandar Radunović (Crna Gora), M16: 1. Dušan Marković (Srbija), M18: 1. Luka Vulić (Crna Gora), M21A: 1. Juha Suntila (Finska), M21B: 1. Jan Cools (Belgija), M40: 1. Sami Keskimaki (Finska), M45: 1. Vasili Pontaplev (Rusija), M50: 1. Dmitry Perchonok (Izrael), M60: 1. Martin Howald (Švajcarska).

Žene: W14: 1. Dunja Tatić (Srbija), W16: 1.Lenka Ćirić (Srbija), W20: 1. Imogen Wilson (Velika Britanija), W21A:1. Renata Olah (Madjarska), W35: 1. Mátyásné Paskuj (Madjarska), W45:1. Zsoltné Németh (Madjarska), W55: 1. Pia Luovula (Finska), OPEN: Kristina Isakova (Rusija).

 

DSC_8361

Comments are closed.